Ježíš řekl farizeům: „Já odcházím. Budete mě hledat, ale zemřete ve svém hříchu. Kam jdu já, tam vy přijít nemůžete.“ Židé říkali: „Chce si snad vzít život, že prohlašuje: `Kam jdu já, tam vy přijít nemůžete'?“ A on jim řekl: „Vy jste zdola, já jsem shora. Vy jste z tohoto světa, já z tohoto světa nejsem. Proto jsem vám řekl, že zemřete ve svých hříších. Ano, jestliže neuvěříte, že jsem to já, zemřete ve svých hříších.“ Zeptali se ho: „Kdo (tedy) jsi?“ Ježíš jim odpověděl: „Stále vám to říkám. Měl bych o vás hodně co mluvit a co soudit; ale ten, který mě poslal, je pravdivý, a já mluvím k světu to, co jsem slyšel od něho.“ Nepochopili, že k nim mluvil o Otci. Ježíš jim řekl: „Až povýšíte Syna člověka, tehdy poznáte, že jsem to já a že sám ze sebe nic nekonám, ale tak mluvím, jak mě naučil Otec. A ten, který mě poslal, je se mnou. Nenechal mě samotného, protože já stále konám to, co se mu líbí.“ Když tak mluvil, mnozí v něho uvěřili.

 

Jan 8,21-30

Ježíš se setkává s Židy, kteří mu kladou otázky o jeho původu a autoritě. Ježíš jim odpovídá, že je poslán od Otce a že jeho učení pochází od Boha. Židé však nechápou jeho slova a pokračují v otázkách.

Ježíš pak Židy varuje, že budou hledat, ale nenajdou, protože hledají špatným způsobem. Říká jim, že pokud budou naslouchat jeho slovům a budou věřit v něj, budou mít věčný život a budou osvobozeni od hříchu.

Tento biblický úryvek nám ukazuje, že víra v Ježíše Krista je jedinou cestou k věčnému životu a osvobození od hříchu. Ježíš nám nabízí možnost změny života a obrácení k němu, abychom mohli být spaseni.

Ale jak můžeme naslouchat a věřit v Ježíše Krista? Musíme číst a studovat Bibli, modlit se a hledat vztah s Bohem. Musíme se také snažit žít podle Ježíšových učení a naslouchat jeho Duchu, který nám pomáhá žít správně.

Úryvek nás vyzývá k tomu, abychom hledali Boha správným způsobem a aby nás naše hledání vedlo k víře v Ježíše Krista. A pokud budeme naslouchat jeho slovům a budeme věřit v něj, budeme mít věčný život a budeme osvobozeni od hříchu.

Nechť nás toto slovo povzbudí k hledání Boha a k víře v Ježíše Krista, abychom mohli být spaseni a mít věčný život. Amen.